Ham-kaaspastei met bechamelsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 boter (op kamertemperatuur) 9 grote niet te dunne plakken gekook; te ham 2 eieren 2 deciliter melk 1 zout 1 peper 1 nootmuskaat 8 sneden brood 8 plakken kaas ----VOOR DE BECHAMELSAUS---- 1 eetlepel(s) bloem (volle lepel) 1/2 liter melk 30 gm boter 1 zout 1 peper 1 nootmuskaat
Voorbereiding
stijd: 15 minuten
Voorbereiding
stijd: 5 minuten (plus de tijd voor de bereiding van de saus) plus 5 minuten in de uitgeschakelde magnetron. Bestrijk een cakevorm voorde magnetron met boter. Bekleed bodem en wanden van de vorm met plakken ham; laat de plakken ruim over de rand hangen. De ham zonodig wat bijsnijden. Klop de eieren los met de melk en breng ze op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Snijd de korsten van de sneden brood, dompel een snee brood kort in het losgeklopte ei en leg deze op de bodem van de vorm (als het brood te lang in het ei- mengsel ligt, wordt het zacht en breekt het). Ga zo door tot de gehele bodem bedekt is met brood. Gebruik hierbij zonodig een spatel. Leg plakken kaas op het brood en daarop een plak ham. Leg er weer geweekt brood op, daarop de kaas en daarop de ham. Herhaal deze handeling tot alle ingredienten gebruikt zijn en de vorm gevuld is. De bovenste laag moet uit ham bestaan. Schenk het resterende ei-mengsel in de vorm en vouw de overhangende plakken ham dicht. Bak de pastei 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Laat de pastei nog 5 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en stort de vorm op een voorverwarmde schotel. Bereid intussen de bechamelsaus: roer de bloem los met wat melk. Doe vervolgens de resterende melk erbij, samen met de boter en plaats de schaal 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer de saus halverwege de bereidingstijd door; als het goed is begint de saus te binden. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat en vervolg de bereiding. Laat de saus tot slot 2 a 3 minuten rusten, tot deze de gewenste dikte heeft. De saus apart bij de pastei serveren. Het beste resultaat krijgt u met oud brood. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

26.01.2002 :Fingerprint : 26450889,459713035,Kalorio

Ham-kaaspastei met bechamelsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept