20 gm gedroogd eekhoorntjesbrood 150 gm witte champignons 150 gm kastanjechampignons 150 gm oesterzwammen 100 gm shii-takes 1 ui 1 teentje knoflook 25 gm boter 1/2 theelepel(s) verse of een mespuntje gedroogde t; ijm 1 desgewenst een glaasje droge sherr; y 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie 1 1/4 liter kippenbouillon 1 theelepel(s) citroensap 2 theelepel(s) sojasaus 1 paar druppels Tabasco 1 zoutVoorbereiding : Overgiet de gedroogde paddestoelen in een kom met circa 1/4 liter kokend water en laat 30 minuten weken. Snijd de schoongeborstelde champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen en shii-takes (zonder harde stelen) in plakjes. Schep het eekhoorntjesbrood uit het weekvocht en snijd eveneens in niet te smalle repen. Giet het weekvocht door een fijne zeef en doe het bij de bouillon. Snipper de ui en de knoflook.Voorbereiding : Verhit de boter in een grote pan. Laat de ui, de knoflook en de tijm kort fruiten tot de ui glazig is. Voeg de paddestoelen toe en laat omscheppend bakken tot ze beginnen te slinken. Blus desgewenst af met de sherry. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het citroensap, de sojasaus en de Tabasco toe en proef of er nog zout bij moet. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de peterselie. Bron: MisterMail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :