1 een soepkip van 1 tot 1,5 kg 250 gm wortelen 250 gm prei 1 twee uien 1 twee theelepel(s) verkruimelde foel 1 1/2 liter water 2 eieren 2 eetlepel(s) slagroom 2 eetlepel(s) roomboter 4 eetlepel(s) geraspte belegen kaas 150 ml grimbergen blond (flesje van 30 cl; ) 2 eetlepel(s) fijngesneden lenteuitjes 1 peper uit de molen en zout naar sm; aak Het water in een soeppan aan de kook brengen.De ingewanden uit de soepkip verwijderen en samen met de in grove stukken gesneden wortelen, prei, uien en foelie gedurende twee uur op een lage hittebron laten trekken. De kip uit de soeppan halen, laten afkoelen en het borstvlees of andere delen in stukjes snijden. De bouillon zeven en terugdoen in de soeppan. De rest van de kip kan in een salade, ragout of in kroketjes worden verwerkt. In een mengkom de eieren met de room los kloppen. De boter verwarmen in een koekenpan en een luchtige, goudgele omelet van de eieren bakken. De omelet bestrooien met de geraspte kaas. Laten afkoelen en in reepjes snijden. De bouillon aan de kook brengen, het bier erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De reepjes kip verdelen in voorverwarmde soepborden of soepkommen, de bouillon erover gieten en garneren met reepjes omelet en lenteuitjes. Serveren met stokbrood of ciabattabrood. Drink hierbij een goed gekoeld glas Grimbergen Blond. Bron: Mailinglist De Heksenketel :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :