3 teentjes knoflook 1 small courgette 1 small ui 25 gm boter 1 eetlepel(s) bloem 300 ml melk 3 eetlepel(s) gevogeltefond of 1/2 kippenbouillo; ntablet 1 zout, peper 1/2 eetlepel(s) fijngehakte koriander Pel de teentjes knoflook. Was de courgette en snijd hem in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui en de courgette op matig vuur 4 minuten. Pers de teentjes knoflook erboven uit, roer de bloem erdoor en bak dit even mee. Voeg de melk en de gevogeltefond of het bouillontablet toe, breng de soep al roerend tegen de kook aan en laat haar 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep in een foodprocessor of met een staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi er de koriander over. Bron: mailinglist De Heksenketel :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2