500 gm rauwe, gepelde tijgergarnalen (di; epvries, ah) 1 sinaasappel 2 eetlepel(s) olijfolie met knoflook en chilipep; er (monini) 100 ml medium dry sherry 1 theelepel(s) japanse sojasaus 1 komkommer 10 sprietjes bieslook 1 zakje waterkers of veldsla (a 75 g; )Voorbereiding : Tijgergarnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen. Tijgergarnalen goed droogdeppen. In koekenpan olie verhitten. Tijgergarnalen met sinaasappelrasp 3-4 minuten zachtjes bakken tot ze mooi roze zijn. Sherry en sojasaus erdoor roeren en geheel nog ca. 1 minuut zachtjes laten sudderen. Garnalen in marinade laten afkoelen. Met dunschiller komkommer schillen. Komkommer doormidden snijden, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Met kaasschaaflange dunne repen van komkommer schaven. Komkommerrepen op dikke laag keukenpapier laten uitlekken. Bieslook in fijne ringetjes knippen en door afgekoelde garnalen scheppen. Grove steeltjes van waterkers of veldsla verwijderen. Bereiden: Rand van vier grote borden met brede kwast bestrijken met wat marinade van garnalen. In midden vierkant vormen van repen komkommer en dit ook bestrijken met een beetje marinade. Blaadjes waterkers ( of veldsla) en garnalen erover verdelen. Serveren met toast.Voorbereiding ca. 25 minuten Bereiden ca. 20 minuten Prijs p.p. €
3.30 Bevat per eenpersoonsportie 195 kilocalorieën, eiwit 23g, vet 8 g, koolhydraten 2 g wijncategorie 2 Jean Demont Bourgogne Blanc Bron: Allerhande 12-2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450889,459713059,Kalorio
Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen is een recept van De Virtuele Keuken