1 sjalotje 1 koolrabi 1 aardappel 1 eetlepel(s) olijfolie 2 teentjes knoflook 1 (kruiden)bouillontablet 1 theelepel(s) (verse) tijmblaadjes 1 zout 1 peper 1 eetlepel(s) fijngeknipte bieslook 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie Pel en snipper het sjalotje. Schil de koolrabi en de aardappel en snijd ze in kleine blokjes. Verhit de olie in een hoge pan en fruit het sjalotje, de koolrabi en de aardappel even aan. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Voeg 1/2 liter water, het bouillontablet en de tijm toe, breng de soep aan de kook en kook het geheel in ± 8 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer tot ze glad en gebonden is. Verwarm de soep eventueel opnieuw en voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de soep in 2 diepe borden en strooi het bieslook en de peterselie erin. Lekker met kaasstengels. Bron: mailinglist De Heksenketel :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :