5 eetlepel(s) olijfolie 2 rode uien, in dunne plakjes 4 stengels bleekselderij, in reepjes 1 courgette in plakjes 1 1/2 liter groentebouillon,van een tablet 200 gm sperziebonen,in stukjes 1 blik italiaanse witte bonen a 4 dl; uitgelekt 300 gm gedopte tuinbonen, vers of uitgele; kt, dubbel gedopt 6 rijpe tomaten, ontveld en in stukj; es 2 teentjes knoflook, fijngesneden 4 eetlepel(s) fijngesneden peterselie (platte) 150 gm penne (pasta) 1 zout 1 peper 100 gm veldsla, spinazie of snijbiet 4 theelepel(s) fijngesneden basilicum 6 eetlepel(s) geschaafde pecorino kaas verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui, bleekselderij en courgette ong 5 min. voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en voeg dan de sperziebonen toe. laat de soep op zacht vuur 10 min koken. voeg de witte bonen en de tuinbonen toe en kook alles nog 5 min op zacht vuur. bak intussen in een koekenpan de tomaat , knoflook en de peterselie in 5-6 min. roer dit mengsel samen met de pasta en de veldsla door de soep. en kook alles nog 6-8 min. breng de soep op smaak met zout en peper en basilicum. strooi er aan tafel de kaas erover. Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :