1 kg nieuwe aardappelen geschrapt 4 eetlepel(s) olijfolie 1 1/2 eetlepel(s) rode wijnazijn 1 zout naar smaak 125 ml zure room 125 ml yoghurt 2 eetlepel(s) mierikswortel uit een potje 4 eetlepel(s) verse dille fijngesneden 3 selderiestengels in stukjes van 1; /2 cm 2 avocado's 1 eetlepel(s) vers limoensap 1 versgemalen peper naar smaak Snijd de aardappelen door midden en stoom ze in 20 minuten gaar. Een beetje af laten koelen. Meng ondertussen olijfolie met azijn en zout in een grote schaal. Snijd de aardappelen in blokjes zodra ze genoeg zijn afgekoeld om vast te pakken. Meng ze met het sausje in de schaal en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Meng zure room, yoghurt en mierikswortel in een klein kommetje. Roer de dille erdoor. Voeg de selderie aan de afgekoelde aardappels toe en roer het goed door. Roer het zure room mengsel erdoor. Halveer de avocado's en verwijder pit en schil. Snijd ze in blokjes van ong. 2 cm en roer het limoensap erdoor. Voeg alles voorzichtig aan de salade toe. Breng de salade op smaak met peper en evt. nog wat zout. Opdienen. NB. Deze salade kan niet goed bewaard worden, maar volgens de schrijfster blijven er nooit restjes over, want het is vurrukkulluk! :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :