1 grote bloemkool 2 koppen water 1 eetlepel(s) boter of margarine 1 1/2 eetlepel(s) bloem 4 kippebouillonblokjes 4 koppen kokend water 1/2 theelepel(s) zout 1/4 theelepel(s) witte peper 1 geklopte eidooier 1/4 kop dikke room Maak de bloemkool schoon en verdeel in rozetjes. In een grote pan met water en zout aan de kook brengen en 10 minten laten doorkoken. Laat de rozetjes uitlekken en pureer ze met een mixer. Smelt de boter in een klein pannetje, voeg al roerend de bloem toe. Los 4 bouillonblokjes op in 4 koppen kokend water en voeg dit roerend met kleine scheutjes tegelijk bij het botermengsel. Al roerend laten koken tot het enigszins dik begint te worden. Voeg al roerend de gepureerde bloemkool, zout en peper toe. Meng in een kleine schaal de eidooier met de dikke room en 2 eetlepels van de hete soep. Voeg dit mengsel al roerend bij de soep. Bron: M. Welman :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :