Noorse bloemkoolsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 grote bloemkool 2 koppen water 1 eetlepel(s) boter of margarine 1 1/2 eetlepel(s) bloem 4 kippebouillonblokjes 4 koppen kokend water 1/2 theelepel(s) zout 1/4 theelepel(s) witte peper 1 geklopte eidooier 1/4 kop dikke room Maak de bloemkool schoon en verdeel in rozetjes. In een grote pan met water en zout aan de kook brengen en 10 minten laten doorkoken. Laat de rozetjes uitlekken en pureer ze met een mixer. Smelt de boter in een klein pannetje, voeg al roerend de bloem toe. Los 4 bouillonblokjes op in 4 koppen kokend water en voeg dit roerend met kleine scheutjes tegelijk bij het botermengsel. Al roerend laten koken tot het enigszins dik begint te worden. Voeg al roerend de gepureerde bloemkool, zout en peper toe. Meng in een kleine schaal de eidooier met de dikke room en 2 eetlepels van de hete soep. Voeg dit mengsel al roerend bij de soep. Bron: M. Welman :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

23.11.2002 :Fingerprint : 26450889,459713081,Kalorio

Noorse bloemkoolsoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met balletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met blue stilton
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tortilla wraps met Noorse maatjes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Aspergepakketje met zalm
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte zalm en rucola-tuinkersboter
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Noorse eieren
0 min
Bekijk recept