Oosterse vissoep

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 gm gesneden verse soepgroenten 300 gm gefileerde zeevis (kabeljauw, sche; lvis) 2 eetlepel(s) (arachide)olie 3 uien 1/2 theelepel(s) knoflookpoeder 1 theelepel(s) kerrie djawa 1/2 theelepel(s) djahe 3 eetlepel(s) sherry 1 eetlepel(s) ketjap manis 1 zout 2 eetlepel(s) maizena 3 eetlepel(s) gesnipperde voorjaarsui prei en/of; bladselderij Zet de soepgroenten op met 1 liter water. Trek er in 20 minuten een geurige bouillon van. Zeef de bouillon. Spoel de vis onder koud stromend water af. Maak de vis droog. Snijd hem in smalle repen of blokjes. Verhit de olie en fruit de uien er zolang in tot ze glazig zien. Voeg knoflookpoeder, kerrie Djawa en djahe toe. Schep alles goed om. voeg sherry en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de vis bij de kokende bouillon. Laat alles gedurende 3 minuten doorkoken. Roer de ketjap door de soep en voeg naar smaak wat zout toe. Maak de maizena aan met 1 1/2 eetlepel koud water. Roer het mengsel door de soep. Laat er even de kook over komen. Strooi er vlak voor het opdienenvoorjaarsui, prei en/of bladselderij over. Variatietip: U kunt een deel (ca. 100 gram) van de vis vervangen door verse, gepelde garnalen. Voeg ze tegelijk met de vis aan de soep toe. Recipe by Ronald Troost :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

26.01.2002 :Fingerprint : 26450889,459713083,Kalorio

Oosterse vissoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept