300 gm gesneden verse soepgroenten 300 gm gefileerde zeevis (kabeljauw, sche; lvis) 2 eetlepel(s) (arachide)olie 3 uien 1/2 theelepel(s) knoflookpoeder 1 theelepel(s) kerrie djawa 1/2 theelepel(s) djahe 3 eetlepel(s) sherry 1 eetlepel(s) ketjap manis 1 zout 2 eetlepel(s) maizena 3 eetlepel(s) gesnipperde voorjaarsui prei en/of; bladselderij Zet de soepgroenten op met 1 liter water. Trek er in 20 minuten een geurige bouillon van. Zeef de bouillon. Spoel de vis onder koud stromend water af. Maak de vis droog. Snijd hem in smalle repen of blokjes. Verhit de olie en fruit de uien er zolang in tot ze glazig zien. Voeg knoflookpoeder, kerrie Djawa en djahe toe. Schep alles goed om. voeg sherry en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de vis bij de kokende bouillon. Laat alles gedurende 3 minuten doorkoken. Roer de ketjap door de soep en voeg naar smaak wat zout toe. Maak de maizena aan met 1 1/2 eetlepel koud water. Roer het mengsel door de soep. Laat er even de kook over komen. Strooi er vlak voor het opdienenvoorjaarsui, prei en/of bladselderij over. Variatietip: U kunt een deel (ca. 100 gram) van de vis vervangen door verse, gepelde garnalen. Voeg ze tegelijk met de vis aan de soep toe. Recipe by Ronald Troost :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :