Pindasoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 eetlepel(s) olie 25 gm boter 1 pond kipfilet 1 1/2 liter water 2 potten pindakaas 1 bosje selderie 4 uien 6 tomaten 250 gm krabbetjes of varkenspoulet bis do; ppelte menge 2 runderbouillonblokjes Snij de uien en de tomaten in blokjes (eventueel de schil van de tomaten halen als je niet van tomatenschillen in je soep houdt). Snij de selderie in stukjes. Doe alles bij elkaar en fruit het in 2 eetlepels olie en 25 gram boter. Snij de kip in blokjes, hak de krabbetjes in stukjes (evt. door de slager laten doen), de varkenspoulet is natuurlijk al blokjes gesneden. Kip en varkensvlees bij de groente doen. Laat dit 10 minuten smoren. 1 a 2 liter water erbij doen even laten koken. Dan 1 a 2 runderbouillonblokjes erbij doen (afhankelijk van de smaak). Als het gekookt heeft de pindakaas erbij doen. Als de soep niet dik is niet in paniek raken: na een half uur wordt de soep vanzelf dik. Als dat niet het geval is meer pindakaas erbij doen. Op een laag vuur gaar laten koken in circa 1 uur. Eventueel naar smaak nog zout, peper, cayenne peper, en/of sambal erbij doen. Bron: M. Welman :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

23.11.2002 :Fingerprint : 26450889,459713095,Kalorio

Pindasoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Maaltijdpindasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pindasoep met alfalfa en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pindasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische pindasoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Maaltijdpindasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pindasoep met alfalfa en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pindasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische pindasoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept