225 gm wortelen, gehakt 450 gm pastinaak 1 ui, gehakt 2 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) kerriepoeder 350 ml groentebouillon of water 300 ml sojamelk of biologische melk 1 theelepel(s) zeezout 2 theelepel(s) komijnzaad ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk*
29.0;
3.02 Als de wortelen en pastinaak biologisch zijn, hoeft u ze niet te schillen, schrob ze schoon. Snijd de pastinaken in tweeen en verwijder de houtige kern. Snijd de wortelen en pastinaken in even groten stukken. Verhit de olie in een zware hapjespan, voeg de groenten toe en roer tot ze met olie bedekt zijn. Voeg het kerriepoeder toe en roerbak 1 minuut. Roer de groentebouillon en de melk erdoor en voeg naar smaak zout toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken, of roer tot de groenten gaar zijn. Pureer het in de keukenmachine tot een glad mengsel. Rooster de komijnzaadjes zachtjes en onder voortdurend roeren in een koekenpan zonder olie. Gebruik de zaadjes als garnering. Deze soep kan ook worden gemaakt met pompoen ipv wortel en ook met elk ander mengsel van wortelgroenten. :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK*