1 eetlepel(s) boter 300 gm pastinaak in blokjes van 1 cm 200 gm wortels in blokjes van 1 cm 2 appels in kleine stukjes 500 deciliter groentebouillon 1 theelepel(s) verse salie fijngesneden 1 eetlepel(s) verse peterselie fijngesneden 1 zout en peper naar smaak Smelt de boter in een pan met dikke boter en bak de pastinaak, wortels en appels. Goed roeren zodat ze aan alle kanten met boter worden bedekt. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken, totdat het vocht van de appels vrij is gekomen. Regelmatig roeren. Voeg bouillon, salie, peterselie, zout en peper. Aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken of tot de pastinaak helemaal gaar is. Soep met de staafmixer glad maken en opdienen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :