500 gm raapstelen 3 eetlepel(s) boter 250 ml ui fijngesneden 1 1/2 theelepel(s) zout 1 tl suiker 13 deciliter kippebouillon 2 eetlepel(s) citroensap 5 deciliter ongeslagen room 4 eetlepel(s) gort gekookt 1 versgemalen peper naar smaak Zoek de raapstelen uit, snijd de onderste delen van de steeltjes en scheur grote bladeren in kleinere stukjes. Smelt de helft van de boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit hierin de ui 5 minuten. 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel suiker en 4 deciliter kippebouillon toe en laat het zachtjes aan de kook komen. Voeg het citroensap toe, giet het over in een kom en zet het weg. Smelt de rest van de boter in de pan en fruit de raapstelen een minuut of 1
0. Voeg een beetje kippebouillon toe en pureer de raapstelen. Voeg de rest van het zout, de suiker en kippebouillon toe. Meng de uien in bouillon erdoor en breng de soep aan de kook. Voeg room en gekookte gort toe en breng de soep op smaak met versgemalen peper. Warm serveren. Recipe by The Florida Cookbook - Jeanne Voltz and Caroline Stuart :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :