1 eetlepel(s) olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 1 sjalot, gesnipperd 800 ml kippenbouillon 1 bosje groene asperges, 3 cm van de; onderkant afgesneden 200 gm diepvriesdoperwten 3 eetlepel(s) verse dragon + extra om te garnere; n 1 zout en versgemalen zwarte peper 1 slankroom Verhit de olie en fruit de ui en de sjalot. Voeg de helft van de bouillon toe. Snijd de asperges in stukken van 3 a 4 cm. Doe ze in de soep met de doperwten en dragon. Laat de soep 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken. Bewaar een paar mooie stukken asperge als garnering. Pureer de soep. Voeg de rest van de bouillon toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met de overgebleven asperges, dragon en een scheutje slankroom. Lekker met: grissini(Italiaanse soepstengels) met kruiden met een plak rauwe ham erom. Tip: maak de soep gevulder met 250 gr krabvlees of krabsticks Bron: Libelle nr. 19 / 2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3