1 prei 1 liter aardappels kruimig (ca. 300 g) 1 eetlepel(s) boter of margarine 1 teentje knoflook 1 pot visfond (380 ml, ah) 1 zakje saffraan 3 eetlepel(s) crème fraîche 1 zout 1 (versgemalen) peper 1 bakje rivierkreeftjes (100 g, koel; vitrine, ah)Voorbereiding : Prei wassen en schoonmaken. Witte en lichtgroene gedeelte in ringen snijden, rest in heel dunne ringetjes snijden en apart houden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. In pan boter verhitten. Witte en lichtgroene preiringen ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Aardappelblokjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Fond erbij schenken en aan de kook brengen. Saffraan toevoegen. Afgedekt in ca. 15 minuten gaar koken. Aardappels en prei met kookvocht in keukenmachine pureren (of doorzeef wrijven). Bereiden: Aardappel-preipuree met 4 dl water en apartgehouden preiringen aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen. Rivierkreeftjes toevoegen en ca. 1 minuut meeverwarmen. Soep over vier diepe borden verdelen.Voorbereiding : ca. 25 minuten Bereiden: ca. 5 minuten Prijs p.p.: ca. f 3,75 Bevat per eenpersoonsportie: 150 kilocalorie‰n, eiwit 7 g vet 8 g koolhydraten 12 g Recipe by Allerhande, november 2000 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :