300 gm grote garnalen 1 rood spaans pepertje 1 stukje gemberwortel van ca. 2 cm 1 theelepel(s) korianderpoeder 1 theelepel(s) kerrie 1 sap van 1 limoen of 1/2 citroen 3 sinaasappels 1 bosje bieslook 4 bladeren ijsbergsla 2 eetlepel(s) olie 100 gm mager ontbijtspek in reepjes 1 zoutVoorbereiding : Laat de garnalen zonodig ontdooien. Snipper het pepertje zonder zaadjes. Rasp de gemberwortel. Roer het pepertje, de gemberwortel, het korianderpoeder, de kerrie en het limoen- of citroensap in een kom door elkaar en schep er de garnalen door. Laat afgedekt minstens 30 minuten intrekken. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Vang het uitlopende sap op. Knip de bieslook in ringetjes. Verhit de wok of een koekenpan op hoog vuur en giet er de olie in. Bak het spek in een paar minuten knapperig. Voeg de garnalen met de marinade en het sinaasappelsap toe en laat circa 2 minuten meebakken. Breng zonodig verder op smaak met wat zout. Verdeel de slabladeren over de bordjes en schep er de warme garnalen op. Garneer met de partjes sinaasappel en de bieslook. Bron: Mistermail recepten :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1