Salade met knolselderij

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gm knolselderij 1 zout 1 peper 50 gm mierikswortel (vers of uit potje) 3 eetlepel(s) visbouillon (van tablet) 100 gm mayonaise 10 gm mosterd 3 eetlepel(s) slagroom, lobbig geklopt 4 gerookte forelfilets 1 grof zeezout Knolselderij in dunne reepjes snijden (julienne). Reepjes in ruim kokend water met zout ± 30 sec. onderdompelen (zodat selderij nog stevig blijft) en onder koud water afspoelen. Verse mierikswortel raspen. Mierikswortel in blender of keukenmachine doen. Bouillon, mayonaise en mosterd toevoegen en mengen tot dik vloeibare saus. Saus zeven en met zout en peper op smaak brengen. Slagroom door saus roeren. Selderij mengen met 2/3 deel van saus en met zout en peper op smaak brengen. selderijsalade (op kamertemperatuur) serveren met iets verwarmde* forelfilets en saus. Over forel wat grof zeezout strooien. Serveer met stokbrood. * De forel kan in oven of magnetron licht verwarmd worden. Schenk een beetje visbouillon over de forel, zodat deze niet uitdroogt. bron : Tip Culinair januari 1996 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0



2.2002 :Fingerprint : 26450889,459713119,Kalorio

Salade met knolselderij is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept