1 ui 1 knoflookteentje 1 krop bindsla of kropsla 1 grote komkommer 1 eetlepel(s) zonnebloemolie 3/4 liter kippenbouillon (2 tabletten) 1 zout 1 versgemalen peper 4 eetlepel(s) yoghurt 2 eetlepel(s) gesnipperde bieslook 1 pan staafmixer ofkeukenmachine. Pel en snipper de ui en de knoflook, maak de sla schoon en snij de bladen in repen van ca. 4 cm, Was de komkommer , snijd uit het middengedeelte 12 dunne plakjes en houd die apart voor de garnering, schil de rest van de komkommer , halveer hem overlangs en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak de ui zachtjes , ca. 5 minuten, roer de knoflook erdoor en bak die even mee , voegt de sla, komkommer en bouillon toe en breng het geheel aan de kook, laat de soep afgedekt, ca. 10 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine, en breng hem op smaak met zout en peper. Serveertips: Serveer de soep warm of koud, gegarneerd met de achtergehouden komkommerplakjes, een lepel yoghurt en de bieslook. Recipe by Annet van Kessel :Stichworte : Slank :Stichworte : Voorgerechten :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :