1/2 liter halfvolle melk 1/2 liter bouillon (bereid met een blokje) 50 gm boter 30 gm witte bloem 150 ml droge witte wijn 50 gm in blokjes gesneden gouda 150 gm edammer 2 eierdooiers 50 gm verse room 1 teentje knoflook 1 zout 1 peper 2 eetlepel(s) gehakte peterselie 1 korstjes Maak in een grote kookpan met dikke bodem een blonde roux klaar met de boter en de bloem. Voeg er de warme bouillon en de warme melk toe in kleine hoeveelheden en meng voortdurend. Voeg er onmiddellijk het teentje knoflook en de witte wijn bij, doe er zout bij (als de bouillon nog niet gezouten is) en peper en rasp er een beetje nootmuskaat in. Breng aan de kook en giet er vervolgens de geraspte kaas over terwijl u blijft roeren. Als de kaas gesmolten is, van het vuur nemen en warm houden. Klop in de soepkom de eierdooiers en de verse room. Giet er de hete soep over en klop met een garde. Voeg de blokjes kaas toe. Dien heel warm op samen met broodkorstjes. Bron: Stien :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :