1/2 spaans pepertje 1 kleine ui 1 olijfolie 1 middelgrote aardappel 1 stukje groene paprika 1 teentje knoflook 1/4 liter visbouillon (eventueel van tablet; ) 1 zout 1/2 glas witte wijn 1 stukje verse tonijn van circa 75 g 1 peterselie 1 tomatenpureeVoorbereiding stijd: 10 minutenVoorbereiding stijd: 14 minuten Doe het pepertje in een kom met water. Zet de kom 1/2 minuut in de magnetron op de hoogste stand en laat het pepertje vervolgens in het water verder zacht worden. Doe de fijngehakte ui in een magnetronschaal, samen met wat olie en plaats deze 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer halverwege de bereidingstijd door. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak het teentje knoflook fijn in een vijzel en doe er l eetlepel bouillon bij. Doe aardappel en paprika bij de gefruite ui, roer het mengsel door en breng het op smaak met wat zout. Zet het deksel op de schaal en plaats deze 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Doe de wijn erbij, met de knoflook en de kokende bouil- lon, zodat de groenten geheel onderstaan. Zet het deksel op de schaal en plaats deze 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het mengsel halverwege de bereidingstijd door. Doe de in stukken gesneden tonijn erbij. Snijd het pepertje open, verwijder het zaad, schrap het vruchtvlees uit de schil en doe dit bij de soep. Doe zonodig wat zout erbij. Zet de schaal 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Laat de soep l minuut in de uitgeschakelde magnetron staan. Roer de peterselie door de soep en breng deze op smaak met wat tomatenpuree. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2