1 eetlepel(s) plantaardige olie 1 grote ui fijngesneden 4 teen knoflook geperst 1 snuf zout 2 spaanse pepers ontzaad, fijngesned; en 1 theelepel(s) gemalen karwijzaad 1/2 theelepel(s) oregano 2 blik (400 ml) gehakte tomaten 7 deciliter groentebouillon 75 ml vers limoensap of 75 ml vers citroensap 1 zout naar smaak Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui met knoflook en wat zout tot ze begint te bruinen. Voeg pepers, karwij en oregano toe en laat het nog een minuutje bakken. Voeg tomaat en bouillon en breng het aan de kook. Laat de soep ong. 15 minuten zachtjes pruttelen. Af en toe roeren. Voeg limoensap toe en evt. meer zout naar smaak. Opdienen met tortilla chips. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :