5 eetlepel(s) olijfolie 1 teentje knoflook 150 gm tonijn in olie 1 zout 1 potje pesto (basilicumsaus) 400 gm niet te dikke spaghetti 20 gm boter 2 eetlepel(s) geraspte parmezaanse kaas 1 peperVoorbereiding stijd: circa 10 minuten Kooktijd: 13-15 minuten (voor meer of minder zachte pasta, naar smaak) plus 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron. Doe in een voor de magnetron geschikt schaaltje de olie, het uitgeperste teentje knoflook en de fijngehakte tonijn. Zet het 3 minuten in de op de hoogste stand geprogrammeerde magnetron. Roer op de helft van de kooktijd. Breng intussen op het fornuis 6 1/2 dl water met wat zout aan de kook. Haal de tonijn uit de magnetron en roer er alle pesto en 2 eetlepels kokend water door. Dek het schaaltje af met een stukje aluminiumfolie, zodat de inhoud warm blijft. Giet het kokend water in een langwerpige of ovale schaal, doe er de gebroken spaghetti bij en roer goed. Zet de schaal met het deksel erop in de magnetron, en kook de spaghetti eerst 2 minuten op de hoogste stand en dan 8 minuten op de helft van het vermogen. Roer tijdens het koken 2 of 3 keer, en brand de vingers niet bij het oplichten van het deksel. Schep, als de kooktijd om is, de saus door de pasta (die al het water heeft opgenomen), en ook de in stukjes verdeelde boter, de Parmezaanse kaas en een snufje peper. Laat het gerecht nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en dien haar dan op met een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas erbij. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2