4.02Voorbereiding stijd: 29 minutenVoorbereiding swijze Benodigde materialen: wit keukenpapier, schone theedoek, een ovenvaste schaal van 1 liter inhoud, magnetronfolie, soufflépotjes, een houten prikker, een glazen litermaat en een bord. 2 min: De spinazieblaadjes wassen en tussen wit keukenpapier of een schone theedoek 1 minuut op vol vermogen verwarmen. 4 min: De diepvriesspinazie in een ovenvaste schaal afgedekt in circa 3 minuten op vol vermogen laten ontdooien. Intussen de soufflépotjes met de spinazie bekleden en ervoor zorgen dat het potje goed met spinazie is bedekt en de spinazie goed over het potje hangt. 8 min: De eieren, eidooier met zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat loskloppen en de spinazie met zo min mogelijk vocht erdoor roeren. Het spinaziemengsel over de potjes verdelen en met de overhangende spinazie afdekken. 10 min: De soufflépotjes circa 10 minuten op 70 procent verwarmen. Controleer met een houten prikker of de inhoud gaar is. 5 min: In de litermaat de azijn, wijn en crème fraîche door elkaar roeren en afgedekt in circa 2 minuten aan de kook brengen. De boter klontje voor klontje met een garde erdoor roeren. De timbaaltjes op een bord storten en de saus erover schenken. Direct serveren. Bron: receptenweb.nl :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK* 01.0