3 pikante paprika's (of 3 noras of 2; pepertjes) 1 ui 1 grote aardappel 1 groene paprika 1 teentje knoflook 3/4 liter visbouillon (tablet) 1 zout 1 glas witte wijn 400 gm tonijn 1 peterselieVoorbereiding stijd: 15 minutenVoorbereiding stijd: 24 minuten, plus 5 minuten m de uitgeschakelde magnetron. Dompel de pikante paprika's enkele minuten in kokend water en laat ze uitlekken. Pel de ui en snipper deze fijn. Doe de ui in een magnetronschaal en plaats deze 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Schil intussen de aardappel en snijd deze in blokjes. Maak de groene paprika schoon en snijd deze in reepjes. Stamp het teentje knoflook fijn in de vijzel. Snijd de pikante paprika's open, verwijder zaad en zaadlijsten en ontvel het vruchtvlees. Doe het vruchtvlees van de paprika's bij de knoflook, wrijf het tot een pasta en roer deze los met wat bouillon. Doe de groenten en het fijngestampte mengsel in de schaal en doe wat zout erbij. Zet het deksel op de schaal en plaats deze 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Schep het mengsel halverwege de bereidingstijd om. Doe wijn en warme bouillon erbij en plaats de schaal nog 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het mengsel door en vervolg de bereiding nog 4 minuten op 50% van het vermogen. Doe vervolgens de in moten gesneden tonijn erbij, en breng het zonodig op smaak met zout. Bereid de tonijn afhankelijk van de grootte van de moten vis 3 a 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Laat het gerecht tot slot 4 a 5 minuten staan met het deksel op de schaal. Bestrooi het met gesnipperde peterselie alvorens het heet op te dienen. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2