Terrine van ham en bokbier

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

9 blaadjes witte gelatine 150 ml vleesfond (pot a 380 ml, ah) 200 ml bokbier 1 zout 1 rode peper 1 zakje verse bieslook (25 g) 8 plakjes jambon d'ardennes (ham, ca; . 75 g) 4 plakjes gebraden beenham (ca. 100; g) 1 zak slamelange (100 g, ah) 1 paté- of cakevorm inhoud ca. 6 dl
Voorbereiding
: In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken, In pan fond aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete fond oplossen. Bier en 2 dl water erdoor roeren. Mengsel 15 a 20 minuten lanen afkoelen en geleiachtig laten worden, op smaak brengen met zout. Intussen peper schoonmaken en in zeer kleine stukjes snijden. Laagje biermengsel in vorm schenken en ca. 10 minuten in koelkast laten opstijven. 1/4 Deel van sprietjes bieslook en 1/4 deel van peper erover verdelen, laagje biermengsel erover schenken en ca. 5 minuten in koelkast laten opstijven. 4 Plakjes Ardennerham in vorm leggen, laagje biermengsel erover schenken. 1/4 Deel van sprietjes bieslook en 1/4 deel van peper erover verdelen, laagje biermengsel erover schenken. 4 Plakjes beenham erop leggen, laagje biermengsel erover schenken, 1/ 4 deel sprietjes bieslook en 1/4 deel van peper erover verdelen en laagje biermengsel erover schenken. Tot slot rest van Ardennerham erover verdelen, laagje biermengsel erover schenken, rest van sprietjes bieslook en rest van peper erover verdelen. Rest van biermengsel erover schenken en terrine in ca. 2 uur in koelkast laten opstijven. Bereiden: Zijkanten van terrine met warm mes lossnijden. Plank op vorm leggen, samen keren, even schudden en terrine uit vorm laten glijden. Terrine met scherp glad (elektrisch) mes in 8 mooie plakken snijden. Over vier borden slamelange verdelen en terrineplakken erop leggen. Tip: Wanneer fond intussen te stevig wordt op laag vuur iets opwarmen.
Voorbereiding
: ca. 40 minuten Wachttijd: ca. 2 uur en 20 minuten Bereiden: ca. 5 minuten Prijs p.p.: f 4,75, €2,10 Bevat per eenpersoonsportie: 120 kilocalorieên eiwit 14 g -vet 5 gkoolhydraten 2 g Wijncategorie: 2 Beamonte Navarra Blanco Bron: Allerhande 10-2001 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

9.0



5.2002 :Fingerprint : 26450889,459713142,Kalorio

Terrine van ham en bokbier is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met bokbier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofschotel met kruidnagel en bier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met eitjes, bietjes en prei
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept