1 venkel 2 stengels bleekselderij 2 teentjes knoflook 100 ml droge witte wijn 1 pot visfond 1 zout 1 peper 3 eetlepel(s) japanse sojasaus 2 eetlepel(s) citroensap 1 bakje cocktailgarnalen (125 g, ah) 1 schots zalmhaasje 1 bakje rucolacress of tuinkers 1 (glazen) theepotVoorbereiding : Venkel en bleekselderij jn grove stukken snijden. Knoflook pellen en halveren. Venkel, bleekselderij en knoflook in soeppan leggen. Wijn, fond en 4 dl water erbjj schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen. Bouillon afgedekt ca. 20 minuten laten trekken. Bouillon boven andere grote pan zeven (groenten worden niet meer gebruikt). Bouillon op smaak brengen met zout, peper, sojasaus en eventueel wat citroensap. Bouillon snellaten afkoelen en tot gebruik afgedekt jn koelkast bewaren. Bereiden: Bouillon opnieuw verwarmen. Garnalen jn klejne stukjes snijden, zalm in kleine blokjes snjjden. Rucolacress afknippen en mengen met garnalen en zalm. Visgarnituur over vjer diepe borden verdelen. Hete bouillon in theepot schenken. Borden op tafel zetten, dan de bouilIon erover schenken.Voorbereiding ca. 30 minuten Bereiden ca. 10 minuten Prijs p.p. €
3.80 Bevat per eenpersoonsportie 240 kilocalorieën, eiwit 22 g, vet 10 g, koolhydraten 3 g Bron: Allerhande 12-2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450889,459713144,Kalorio
'thee' van visbouillon met zalm en garnalen is een recept van De Virtuele Keuken