1 th kruidenbouillonpoeder 225 gm tuinerwten (diepvries, pak a 450 g; , ah biologisch) 3 blaadjes gelatine 1 zakje verse munt (15 g) 1 bak ricotta (a 250 g, ballarini) 2 eetlepel(s) mayonaise 1 zout 1 (versgemalen) witte peper 150 ml balsamicoazijn 1 theelepel(s) poedersuiker 1 olie om in te vetten 4 timbaaltjes of hoge koffiekopjes,; inhoud 1 dl 1 keukenmachineVoorbereiding (kan dag tevoren): In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken. Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken. Muntblaadjes van takjes plukken. Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen. In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren. Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren. Puree op smaak brengen met zout en peper. Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen. Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven. Dan bovenkant met plasticfolie afdekken. In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken. Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren. Bereiden: Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op 4 borden keren. Garneren met balsamicosiroopen rest van munt. voorbereiden ca. 25 minuten Wachttijd ca. 1 uur en 30 minuten Bereiden ca. 5 minuten Prijs p.p. € 1.10 Bevat per eenpersoonsportie 135 kilocalorieën, eiwit 7 g, vet 9 g, koolhydraten 13 g wijncategorie 2 Baron de Hoen Tokay Pinot Gris Bron: Allerhande 12-2002 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.01.2003 :Fingerprint : 26450889,459713158,Kalorio
Tuinerwtentimbaaltje met balsamicosiroop is een recept van De Virtuele Keuken