100 gm pinda, ongezouten 1 peper, spaanse rode 1 eetlepel(s) olie 2 knoflook tenen 1 bl tomatenpuree 1 1/2 deciliter kippenbouillon 1 theelepel(s) suiker 1 eetlepel(s) pindakaas 5 eetlepel(s) hoisinsaus 50 gm mihoen 1 winterwortel 4 slabladeren 50 gm varkensfricandeau 4 rijstpapieren vellen 50 gm taugé 50 gm garnaal, noorse 2 eetlepel(s) munt, verse, fijngehakte 2 eetlepel(s) koriander, verse, fijngehakte 2 eetlepel(s) knoflookbieslookVoorbereiding swijze Gebruik bij voorkeur Banh Trang rijstpapier (verkrijgbaar bij de toko); ook hoisinsaus is verkrijgbaar bij de toko. Hak de pinda''s fijn in de keukenmachine. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de helft in dunne reepjes. Hak de rest fijn. Verhit de olie in een steelpan. Pers de knoflook erboven uit. Fruit de knoflook met de fijngehakte peper en de tomatenpuree even aan. Voeg de bouillon, de suiker, de pindakaas en de hoisinsaus toe. Roer het geheel tot een gladde saus. Voeg tweederde van de gehakte pinda''s en de peperreepjes erdoor. Laat de saus afkoelen. Doe de mihoen in een zeef en schenk er kokend water over. Laat de mihoen afkoelen. Rasp de wortel grof. Verwijder de harde nerven uit de slabladeren. Snijd de fricandeau in reepjes. Leg een vel Banh Trang enkele seconden in een bak met warm water. Spreid het vel uit op het aanrecht. Leg er een slablad op en verdeel een kwart van de mihoen, geraspte wortel, fricandeaureepjes, taugé, garnalen en de gehakte pinda''s erover. Strooi een kwart van de verse kruiden erover. Vouw de zijkanten van de Banh Trang over de vulling en rol de Banh Trang stevig op. Leg een vochtige doek over het groenterolletje, terwijl u op dezelfde manier nog een aantal rolletjes maakt. Serveer de rolletjes met de Vietnamese pindasaus. De groenterolletjes kunnen ook als snack dienen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :