400 gm witte asperges 1 zout 1 suiker 1 foelie 1/2 krop fris‚esla 3 bosuitjes 300 gm gerookte kipfilet 100 ml halvanaise 4 eetlepel(s) slagroom 1 theelepel(s) kerriepoeder 1 cayennepeper 1 zout Schil de asperges van vlak onder de kop naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in ruim water met suiker, zout en foelie in 15 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken. Was de fris‚e en verdeel de binnenste fijne blaadjes over vier borden. Snijd de bosuitjes in ringetjes, de kipfilet in dunne plakjes en de asperges in stukjes. Roer een sausje van de halvanaise met de slagroom, het kerriepoeder, een snufje cayennepeper en zout. Schep de aspergestukjes en de kipfilet erdoor. Verdeel de aspergesalade over de fris‚e en bestrooi met de uiringetjes. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :