3 witlofstruikjes, schoongemaakt ca.; 300 gram 50 gm boter 30 gm bloem, gezeefd 900 ml groentenbouillon, eventueel instan; t 1 eierdooier 4 eetlepel(s) kookroom 6 gemberbolletjes, ragfijn gehakt 2 eetlepel(s) gembersiroop 1 theelepel(s) limoen of citroensap 1 zout 1 witte peper uit de molen 1 1/2 eetlepel(s) verse korianderblaadjes, ragfijn g; esneden ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk*
29.0;
3.02 Snijd de witlofstruikjes in smalle reepjes. Laat de boter in een reeds verhitte pan met dikke bodem heet worden. Wacht tot het schuim van de boter begin weg te trekken. Schep het witlof door de hete boter. Temper de warmtebron. Laat het witlof, onder voortdurend roeren en omscheppen, zo lang zachtjes bakken tot ze zacht is geworden. Strooi bloem erover en schep alles goed om. Schenk de bouillon erbij en blijf roeren tot alles aan de kook is gekomen en een licht gebonden soep is verkregen. Laat de soep nog zo lang (ca. 8 minuten) zachtjes koken tot het witlof volkomen gaar is geworden. Roer in een kommetje eierdooier en room los. Voeg er 3 4 eetlepels hete soep aan toe. Roer het mengsel door de soep en voeg gember, gembersiroop, limoen of citroensap en wat zout en peper naar smaak toe. Presentatie: dien de soep op in voorverwarmde kommen of in diepe borden. Strooi korianderblaadjes erover. Geef er in repen gesneden licht geroosterd witbrood bij. Tip: roer tegelijk met de gember 1 theelepel fijngeraspte sinaasappelschil en 2 eetlepels sinaasappelsap door de soep. De hoeveelheid limoen of citroensap kan dan worden gehalveerd. Bron: Rotterdams Dagblad :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK*