200 gm mager varkensvlees 30 gm vet spek in blokjes van 2 mm 70 gm gepelde ongekookte grof gesneden g; arnalen 1 theelepel(s) zout 1 peper 1/2 theelepel(s) kippebouillonpoeder 1 pakje diepvries wontonvellen (+- 3; 2 stuks), ontdooid 1 liter bouillon van kalkoen 200 gm paksoi (witte gedeelte), in reepje; s 1/2 lente-ui in dunne ringen 10 druppels sesamolie Pureer het varkensvlees in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg het spek, de garnalen, het zout, een snufje peper en de bouillonpoeder toe en draai die even mee tot een stevig mengsel. Verdeel het vleesmengsel over de wontonvellen en knijp de vellen als buideltje dicht. Stoom de wontons boven kokend water +- 10 minuten. Breng de bouillon van de kalkoen aan de kook en kook de reepjes paksoi en de wontons 1 minuut mee. Roer er voor het serveren de lente-ui en de sesamolie door. Bron: M. Welman :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :