400 gm worteltjes 1 groene paprika 1 stukje gemberwortel van ca. 3 cm 1 liter groenten- of kruidenbouillon van; tabletten 50 gm rijst 1 theelepel(s) korianderpoeder 50 gm santen 1 zoutVoorbereiding : Snijd de geschraapte worteltjes in dunnen plakjes. Snijd de schoongemaakte paprika in ruiten. Snijd de geschilde gemberwortel in plakjes.Voorbereiding : Doe de gemberwortel met een flinke scheut van de bouillon in een klein pannetje en laat op laag vuur circa 10 minuten trekken. Doe de resterende bouillon in een soeppan en laat daarin de wortel met de rijst in circa 20 minuten gaar koken. pureer de soep met de staafmixer of in de foodprocessor. Breng de soep met het korianderpoeder en de grofgehakte santen aan de kook en laat al roerend koken tot de santen is opgelost. Zeef de gemberbouillon en roer scheut voor scheut door de soep. Proef tot de soep de gewenste sterkte heeft. Breng de soep desgewenst verder op smaak met wat zout. Laat de paprikablokjes kort in de soep doorwarmen en serveer meteen. Bron: Mistermail - recepten :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :