Zalmterrine met krab

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

5 blaadjes gelatine 250 gm gefileerde zalm 1/4 liter visfond (uit een pot of van tablet; ten) 1 scheutje citroensap 150 gm krab (uit blik of uit de diepvries; ) 1/4 liter slagroom 1 zout 1 vergemalen witte peper 2 theelepel(s) fijngehakte dille (vers of diepvri; es) 1 veldsla en kerstomaatjes om te gar; neren
Voorbereiding
swijze: Bekleed de vorm met de plakken gerookte zalm. Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Snijd de zalm in mooie blokjes van circa 1 x 1 cm (dat gaat het makkelijkst als de vis licht is aangevroren). Breng de visfond met het citroensap aan de kook en laat de blokjes zalm 1 minuut pocheren. Zeef de bouillon. Los de uitgelekte gelatine op in de hete, maar niet kokende bouillon en zet de kom in ijskoud water. Laat intussen de krab zonodig ontdooien, controleer op harde doorzichtige stukjes en snijd het krabvlees in nette stukjes. Klop de slagroom bijna stijf met wat zout en peper en schep er de dille door. Dit recept is opgegeven door: jpjvdberg :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1

5.01.2003 :Fingerprint : 26450889,459713183,Kalorio

Zalmterrine met krab is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van King Crab met mayonaise, ansjovis en groene sla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zalmterrine met spinazie
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine Van Samuel L`Hoir
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-Zalmterrine Met Sallandaisesaus
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept