100 gm boter 200 gm gerookt spek 20 small uitjes 250 gm verse kampernoelies 2 preien 2 selders 2 wortels 2 aardappelen 2 flesjes rodenbach 1 liter vleesbouillon 1 peper, zout 1 kruidentuiltje 1 fijngesneden peterselie en biesloo; k Smelt de boter en voeg er het in kleine blokjes of schijfjes gesneden borstspek aan toe. Neem ze er, als ze een mooie kleur hebben, met een schuimspaan uit en leg ze op een bord. Behandel de kleine verse uitjes dan op dezelfde wijze. Laat dan, steeds in dezelfde kookpot, de kampernoelies bruinen. Voeg deze ook bij het spek en de uitjes en leg nu in dit gekruid heet vet de overige in stukken gesneden groenten, alsook het kruidentuiltje. Overgiet direct alles met 1 liter vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach en dek de kookpot af, terwijl alles zachtjes verder kookt. Neem de soep na 30 minuten van het vuur en haal het kruidentuiltje eruit. Maak de rest met de mixer fijn. Voeg er daarna er het spek, de ajuintjes en de kampernoelies weer bij en breng op smaak met peper en zout. Als de soep te dik uitvalt, kunt u er nog water aan toevoegen. Laat opnieuw even opkoken. Bestrooi met de gehakte peterselie en bieslook en dien de soep warm op. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :