8 eetlepel(s) olijfolie 2 rode uien, in dunne halve ringen 2 teentjes knoflook, fijngesneden 1 zout 1 peper 2 rode paprika's in dunne reepjes 1 kg rijpe verse tomaten 5 stengels bleekselderij, fijngesned; en 500 gm aubergines, in blokjes van 2 cm 2 eetlepel(s) rode wijnazijn 75 gm zwarte olijven zonder pit, gehalve; erd 3 eetlepel(s) kappertjes,uitgelekt 4 eetlepel(s) fijngesneden peterselie verhit 3 el olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook met een snufje zout in ong 10 min. voeg de paprika toe en bak deze in 5 min mee. voeg dan de tomaten toe en nog wat zout en laat het mengsel 25 min sudderen. verhit ondertussen 5 el olie in een grote koekenpan, laat de olie goed heet worden en bak hierin de blokjes aubergine onder roeren aan alle kanten lichtbruin. laat de aubergine op keukenpapier uitlekken. sprenkel de azijn over de aubergine en strooi er zout en peper overheen. roer de aubergine olijven, kappertjes en peterselie door de tomatensaus. breng op smaak met zout en peper. Serveertips: serveer de caponata warm of op kamertemperatuur met grof boerenbrood of stokbrood. Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 17.11.2002 :Fingerprint : 26450889,459712961,Kalorio