1 blikje tonijn 2 hardgekookte eieren 1/2 kleine rode paprika 15 gm amandelen 25 gm boter 25 gm bloem 3 deciliter melk 1 theelepel(s) paprikapoeder 1 zout 1 peper 1 eetlepel(s) citroensap 2 eetlepel(s) droge sherry 25 gm paneermeel 50 gm geraspte kaasVoorbereiding stijd: circa 10 minutenVoorbereiding stijd: circa 15 minuten Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Pel de eieren en snijd ze klein. Was de paprika, dep hem droog, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zeer kleine stukjes. Hak de amandelen eveneens in kleine stukjes. Smelt de boter in een magnetronschaal in circa l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Roer de bloem en de melk erdoor, zet het deksel op de schaal en breng de melk in 3 a 4 minuten aan de kook in de magnetron op de hoogste stand. Roer de vaste bestanddelen met een houten lepel los van bodem en wanden en klop de saus met een garde glad. Breng de saus op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de grill van de combinatie-magnetron voor. Bestrijk vier ovenvaste schelpjes met wat boter. Schep tonijn, ei, paprika, amandelen, citroensap en sherry door de saus. Meng de ingredi‰nten goed dooreen. Verdeel de ragout over de schelpjes. Vermeng het paneermeel met de geraspte kaas en bestrooi hiermee de bovenkant van de ragout. Zet de schelpjes op het hoge rooster of op het rooster in de derde richel van onderen in de combinatie-magnetron en verwarm de schelpjes 6 a 8 minuten op de combinatie grill met de magnetron op 30% van het vermogen tot ze mooi bruin en door en door heet zijn. Dien de schelpjes direct op en serveer er stokbrood bij. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2