Gegratineerde tonijnragout (cm)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 blikje tonijn 2 hardgekookte eieren 1/2 kleine rode paprika 15 gm amandelen 25 gm boter 25 gm bloem 3 deciliter melk 1 theelepel(s) paprikapoeder 1 zout 1 peper 1 eetlepel(s) citroensap 2 eetlepel(s) droge sherry 25 gm paneermeel 50 gm geraspte kaas
Voorbereiding
stijd: circa 10 minuten
Voorbereiding
stijd: circa 15 minuten Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Pel de eieren en snijd ze klein. Was de paprika, dep hem droog, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zeer kleine stukjes. Hak de amandelen eveneens in kleine stukjes. Smelt de boter in een magnetronschaal in circa l minuut in de magnetron op de hoogste stand. Roer de bloem en de melk erdoor, zet het deksel op de schaal en breng de melk in 3 a 4 minuten aan de kook in de magnetron op de hoogste stand. Roer de vaste bestanddelen met een houten lepel los van bodem en wanden en klop de saus met een garde glad. Breng de saus op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Verwarm de grill van de combinatie-magnetron voor. Bestrijk vier ovenvaste schelpjes met wat boter. Schep tonijn, ei, paprika, amandelen, citroensap en sherry door de saus. Meng de ingredi‰nten goed dooreen. Verdeel de ragout over de schelpjes. Vermeng het paneermeel met de geraspte kaas en bestrooi hiermee de bovenkant van de ragout. Zet de schelpjes op het hoge rooster of op het rooster in de derde richel van onderen in de combinatie-magnetron en verwarm de schelpjes 6 a 8 minuten op de combinatie grill met de magnetron op 30% van het vermogen tot ze mooi bruin en door en door heet zijn. Dien de schelpjes direct op en serveer er stokbrood bij. Recipe by Koken met de magnetron :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

6.01.2002 :Fingerprint : 26450889,459713019,Kalorio

Gegratineerde tonijnragout (cm) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept