200 gm bruine linzen 500 gm lamsbout zonder been 1 ui 750 gm tomaten 3 eetlepel(s) olie 2 theelepel(s) vers gemalen zwarte peper 2 theelepel(s) paprikapoeder 1 envelopje saffraandraadjes 1 zout 8 eetlepel(s) fijngeknipte peterselie 1 eetlepel(s) fijngeknipte verse koriander 4 eetlepel(s) fijngeknipte bladselderij 1 bouillontablet 1 blikje tomatenpuree 500 gm fijne vermicelli 1 1 blikje kikkererwten van circa 40; 0 g) 100 gm bloem Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men deze soep elke dag. De linzen horen erin, maar de kikkererwten zijn naar keuze. De soep kan ook met rundvlees worden gemaakt, pas de kooktijd dan aan (circa 3 uur). Was de linzen, laat ze tijdens de voorbereiding even in koud water weken. Snijd het vlees in stukken. Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Schenk de olie in een grote soeppan en bak hierin op hoog vuur het vlees met de ui, peper, paprikapoeder, saffraan en wat zout circa 5 minuten. Voeg de tomaten, de koriander, de peterselie, de bladselderij, de (afgegoten) linzen, het bouillontablet en ruim 2 liter water toe. Breng het vocht aan de kook en laat de soep zachtjes 1 - 1¼ uur koken tot het vlees en de linzen gaar zijn. Voeg de tomatenpuree en de vermicelli toe. maak van de bloem en ¼ liter water een papje en bind hiermee al roerend de soep. Laat de soep nog 5 minuten koken. (Desgewenst met de kikererwten.) Proef of er zout of peper bij moet. Serveer met Marokkaans brood. land : Marokko gerechtsoort : voorgerecht bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.0