1 ui 1 small courgette 100 gm sperziebonen 1 bakje champignons 1 eetlepel(s) olie 1 schaaltje bloemkoolroosjes 1 blik tomatenblokjes (netto ca. 400; g) 3 vleesbouillontabletten 150 gm gekookte ham 1/2 potje pesto 1 pot witte bonen (netto ca. 350 g) 100 gm geraspte parmezaanse kaas 1 keukenpapierVoorbereiding : Ui pellen en snipperen. Courgette wassen en in stukjes snijden. Sperziebonen schoonmaken, wassen en in stukjes van ca. 1 cm snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. In grote (soep)pan olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten. Toevoegen: sperziebonen, champignons, bloemkool, tomatenblokjes, 1 liter water en bouillontabletten. Aan de kook brengen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Haam in reepjes snijden. Pesto, bonen met vocht en ham door de soep roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes meewarmen. In vier kommen scheppen en kaas erover strooien. Serveren met stokbrood. Bron: M. Welman :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2