- Warm blokjes ham of plakjes rookworst op in de soep en laat het spek dan achterwege. Recipe by Kookdoos Ma :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : "},{"@type":"HowToStep","text":"26."},{"@type":"HowToStep","text":"01.2002 :Fingerprint : 26450889,459713129,Kalorio "}],"recipeYield":"6 "}
1 flinke ui 2 teentjes knoflook 1 steel prei 1 pot of blik witte bonen (circa 400; g) 2 eetlepel(s) (olijf)olie of 30 g boter 150 gm reepjes ontbijtspek 1 liter kippenbouillon 1 theelepel(s) kerrie 1 zout 1 versgemalen peper 100 gm versgeraspte belegen goudse kaasVoorbereiding : Snipper de ui en de knoflook. Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes, was ze en laat ze uitlekken. Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken. Bereiden: Verhit de olie of de boter in de soeppan en bak het spek tot het knap- perig wordt. Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Laat de knoflook kort meefruiten. Voeg de prei, de bonen, de bouillon en de kerrie toe en laat de soep circa 8 minuten doorwarmen. Breng desgewenst verder op smaak met wat zout en peper. Schep de soep in koppen of borden en strooi er aan tafel de kaas over. Lekker met knapperig stokbrood.Voorbereiding stijd: circa 30 minuten. Voedingswaarde per persoon (uitgaande van 4 personen): eiwit 13 g, vet 2 8 g, koolhydraten 3 g, kcal(kj) 316 (1327). Voedingswaarde per persoon (uitgaande van 6 personen): eiwit 8 g, vet 18 g, koolhydraten 2 g, kcal (kj) 202 (848). Variatie: - Vervang de prei door fijngesneden reepjes ijsbergsla, die vlak voor het serveren door de soep worden geroerd. - Warm blokjes ham of plakjes rookworst op in de soep en laat het spek dan achterwege. Recipe by Kookdoos Ma :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2