500 gm bladspinazie (diepvries) 1 ui 2 stengels bleekselderij 3 eetlepel(s) zonnebloemolie of arachideolie 1 theelepel(s) citroenrasp 1 stukje (1/2 cm) geraspte gemberwor; tel 500 ml groentebouillon (van tablet) 400 ml ongezoete kokosmelk (blik) 1/2 eetlepel(s) aardappelmeel of maïzena 1 zout 1 versgemalen zwarte peper 2 eetlepel(s) gehakte bieslook (vers of diepvrie; s) Laat de spinazie iets ontdooien. Pel de ui en snipper deze. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Verhit de olie en roerbak hierin de ui en de bleekselderij. Voeg de spinazie toe en bak 5 minuten. Schep de citroenrasp en gemberwortel of -poeder erdoor. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en laat de soep aan de kook komen. Kook zachtjes 10 minuten. Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Meng aardappelmeel of maïzena met 2 eetl. soep. Verwarm de soep nog even en bind deze met dit mengsel. Voeg peper, zout en bieslook toe. bron : Boodschappen december 2001 :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)