1 small stokbrood (of 2 pistoletjes) 5 eetlepel(s) olijfolie 3 teentjes knoflook, geperst 1 grote ui, in ringen 1 venkelknol, in stukjes, het groen; fijngesneden 200 gm wortels, in plakjes 2 eetlepel(s) tomatenpuree 400 ml visfond (pot … 4 dl) of visbouillo; n 300 gm gemengde visfilet 250 gm verse mosselen*1) of 100 gram geko; okte mosselen 1 groene paprika, in reepjes 6 eetlepel(s) tapenade of pesto 1 zout 1 peper 1 eetlepel(s) fijngesneden peterselie Snij het stokbrood doormidden en halveer de stukken overlangs. Roer 3 eetlepels olie en 2 teentjes knoflook door elkaar en bestrijk hiermee de snijvlakken van het stokbrood. Verhit een koekenpan en bak hierin de stokbroodstukken met hun snijvlakken naar beneden lichtbruin en krokant. Draai de stokbroodjes om en haal de pan van het vuur. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime (soep)pan en bak hierin de ui en 1 teentje knoflook +- 3 minuten Voeg de venkelstukjes en wortel toe en bak deze +- 4 minuten zachtjes mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak deze +- 1 minuut mee. Voeg de visfond en 2 dl water toe en breng de soep aan de kook. Voeg de visstukjes, mosselen en paprika toe en kook alles in +- 5 minuten zachtjes gaar (de mosselen moeten open staan). Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrijk de stokbroodjes met wat tapenade. Bestrooi de soep met de peterselie en venkelgroen en serveer met de stokbroodjes.Voorbereiding stijd: +- 30 minuten Bron: Nynke v.d. Kooi :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2