1 sjalotje 1 kleine knolselderij (ca. 750 g) 10 g boter of margarine 1/2 eetlepel kerriepoeder 2 vleesbouillontabletten zout peper 4 takjes peterselie (of het groen van de kno; lselderij) Sjalotje pellen en snipperen. Knolselderij in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. In een pan boter verhitten. Sjalot en kerriepoeder ca. 2 minuten fruiten. Knolselderijblokjes erdoor scheppen. ¼ liter water toevoegen en knolselderij in ca. 20 minuten gaar koken. In ca. 5 minuten iets laten afkoelen. Knolselderij met vocht in een keukenmachine of roerzeef pureren. Knolselderijpuree terugdoen in pan. Bouillontabletten erboven verkruimelen en ½ liter water erdoor roeren. Vier diepe borden of soepkommen voorverwarmen. Soep al roerende zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over de borden verdelen en peterselie (of selderijgroen) erboven fijnknippen. voedingswaarde : 75 kcal p.p.