Kerrie-knolselderijsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 sjalotje 1 kleine knolselderij (ca. 750 g) 10 g boter of margarine 1/2 eetlepel kerriepoeder 2 vleesbouillontabletten zout peper 4 takjes peterselie (of het groen van de kno; lselderij) Sjalotje pellen en snipperen. Knolselderij in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. In een pan boter verhitten. Sjalot en kerriepoeder ca. 2 minuten fruiten. Knolselderijblokjes erdoor scheppen. ¼ liter water toevoegen en knolselderij in ca. 20 minuten gaar koken. In ca. 5 minuten iets laten afkoelen. Knolselderij met vocht in een keukenmachine of roerzeef pureren. Knolselderijpuree terugdoen in pan. Bouillontabletten erboven verkruimelen en ½ liter water erdoor roeren. Vier diepe borden of soepkommen voorverwarmen. Soep al roerende zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over de borden verdelen en peterselie (of selderijgroen) erboven fijnknippen. voedingswaarde : 75 kcal p.p.

Kerrie-knolselderijsoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep met linzen en spek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse knolselderijsoep
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep
60 min-
Bekijk recept

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept