3 uien 400 g winterwortel 50 g boter of margarine 1 eetlepel kerriepoeder (mild) 1 vleesbouillontablet 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon (honig) 1 teentje knoflook 2 sneetjes bruin brood Tabasco 2 takjes peterselie Uien pellen en snipperen. Wortels schoonmaken en in stukjes snijden. In een braadpan 25 g boter verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. Wortel en kerriepoeder erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken. Toevoegen: ½ liter water, bouillontablet en kruidenbuiltje. Aan de kook brengen en de wortel en ui in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Kruidenbuiltje verwijderen. In foodprocessor of roerzeef (of met een staafmixer) de soep pureren. Soep in maatbeker schenken, eventueel met water aanvullen tot 1 liter. Terugdoen in de pan. Rest van de boter in een kommetje doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Sneetjes brood aan beide kanten dun besmeren met knoflookboter. In kleine blokjes snijden. In een droge koekenpan blokjes brood rondom goudbruin bakken. Kerrie-uiensoep weer zachtjes verwarmen en op smaak brengen met kerriepoeder en enkele druppels Tabasco. In vier diepe borden scheppen. Knoflookcroûtons erin strooien. Peterselie erboven fijnknippen. voedingswaarde : 185 kcal p.p.
Kerrie-uiensoep met knoflookcroutons is een recept van De Virtuele Keuken