Kerrie-uiensoep met knoflookcroutons

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

3 uien 400 g winterwortel 50 g boter of margarine 1 eetlepel kerriepoeder (mild) 1 vleesbouillontablet 1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon (honig) 1 teentje knoflook 2 sneetjes bruin brood Tabasco 2 takjes peterselie Uien pellen en snipperen. Wortels schoonmaken en in stukjes snijden. In een braadpan 25 g boter verhitten. Ui ca. 3 minuten fruiten. Wortel en kerriepoeder erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken. Toevoegen: ½ liter water, bouillontablet en kruidenbuiltje. Aan de kook brengen en de wortel en ui in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Kruidenbuiltje verwijderen. In foodprocessor of roerzeef (of met een staafmixer) de soep pureren. Soep in maatbeker schenken, eventueel met water aanvullen tot 1 liter. Terugdoen in de pan. Rest van de boter in een kommetje doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Sneetjes brood aan beide kanten dun besmeren met knoflookboter. In kleine blokjes snijden. In een droge koekenpan blokjes brood rondom goudbruin bakken. Kerrie-uiensoep weer zachtjes verwarmen en op smaak brengen met kerriepoeder en enkele druppels Tabasco. In vier diepe borden scheppen. Knoflookcroûtons erin strooien. Peterselie erboven fijnknippen. voedingswaarde : 185 kcal p.p.

Kerrie-uiensoep met knoflookcroutons is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met zelfgebakken knoflookcroutons en citroendressing
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makkelijke caesarsalade met tomaat
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met paddenstoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept