1 grote krop sla 1 ui 2 eetlepels olie 1 1/2 deciliter melk 4 theelepels dragon 1/2 deciliter witte wijn 1 kruidenbouillontab 4 takjes peterselie 2 bekertjes crème fraîche zout peper Sla wassen en lelijke bladeren verwijderen. Met een scherp mes de slabladeren in de lengte in smalle reepjes van ca. ¼ cm snijden. De reepjes sla vervolgens overdwars zo fijn mogelijk snijden. Ui pellen en snipperen. In een braadpan de olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Ca ¾ deel van de sla toevoegen en al omscheppend in ca. 1 minuut laten slinken. Toevoegen: melk, dragon, wijn, bouillontablet en 2½ dl water. Soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Iets laten afkoelen. Intussen peterselie boven een kopje fijnknippen. Soep in gedeelten in een keukenmachine pureren of door een zeef wrijven. Met een garde of mixer crème fraîche erdoor kloppen. De soep op smaak afmaken met zout en peper. Vier soepkommen voorverwarmen. Soep in de pan terugdoen. Al roerende op zacht vuur slasoep weer door en door heet laten worden. Achtergehouden sla over de soepkommen verdelen. Hete soep erover schenken. Peterselie erover strooien. Lekker met zelfgeroosterd volkorenbrood met kruidenboter