1 komkommer peper zout 2 tomaten 1 groene paprika 1 ui 1/2 eetl dille 1 eetl peterselie msp karwijzaad 0,5 l magere yoghurt 0,5 l magere of halfvolle melk 1 eetl citroensap 1. Schil de komkommer, rasp hem in een kom. Zet de komkommer dan weg met een beetje peper en zout. Snijd de gewassen tomaat in kleine stukjes. Snijd de paprika in tweeen. Verwijder zaadjes en was ze schoon onder de kraan. Pel de ui. Hak tomaat, paprika en ui zo fijn als u kunt.
2. Doe de groentenpuree samen met de groene kruiden en het fijngehakte karwijzaad bij de komkommer.
3. Klop de yoghurt en de melk erdoorheen. Maak de zomerse soep op smaak met citroensap en misschien nog een beetje peper en zout. Variatie: Serveer de soep per persoon in een (glazen) soepkom, leg in het midden een schepje Bulgaarse yoghurt gegarneerd met wat fijngeknipte peterselie.