2 teentjes knoflook 1 prei 1 stengel bleekselderij 1 grote aardappel (kruimig) 200 g gerookte kipfilet (vleeswaren) 2 eetl. olijfolie 1 eetl. gehakte tijm of 1 theel. gedroogd mespuntje kerriepoeder 450 g maïs (diepvries of blik) 8 dl kippenbouillon (van tablet of uit p; ot) 1/2 dl medium sherry 2 dl kookroom ---- Voor de kaasbroodjes: ---- 4 minibolletjes 25 gram zachte boter 50 gram parmezaanse kaasVoorbereiding : Hak de gepelde teentjes knoflook fijn, snijd de prei in smalle ringetjes en de bleekselderij in boogjes. Schil de aardappel en verdeel deze in blokjes. Snijd de kipfilet in repen.Voorbereiding : Verhit de olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de knoflook, prei, bleekselderij en de aardappel 3 minuten. Voeg tijm, kerriepoeder en maïs toe en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 15 minuten. Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de broodjes, besmeer ze met boter, strooi de kaas erover, pak de bolletjes in aluminiumfolie en leg ze 15 minuten in de oven. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Schenk de sherry en room erbij, verwarm nog even. Verdeel de kipreepjes over 4 borden, schep de soep erop en serveer de kaasbroodjes erbij. Suggestie: • De gerookte kipfilet kan worden vervangen door reepjes beenham. • De kaasbroodjes kunnen ook gegratineerd worden. Zet de besmeerde helften met de kaas onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is. Wijnadvies: Schenk gewoon de voorgerechtwijn door of kies voor een Verdicchio. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 29 g vet: 34 g koolhydraten: 40 g kcal (kj): 582 (2445) -