1/2 kleine komkommer zout 2 tomaten 2 eetlepels olijfolie peper 100 gr hüttenkäse 2 eetl fijngehakt basilicum 1 eetl fijngeknipt bieslook enkele toefjes basilicum 1 druif, gehalveerd 1 serveerring of koeksteker (doorsnee; ca. 7 cm) Was de komkommer, halveer hem in de lengte en schrap de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Strooi er een beetje zout over en laat ze ca. 15 minuten in een vergiet uitlekken. Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit met een lepeltje. dep de tomaten aan de binnenkant met keukenpapier droog en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng er 1 eetlepel olie, wat peper en zout door. Roer de Hüttenkäse los en meng er een snufje peper en het basilicum door. Druk met je vuist op een pollepel het vocht uit de komkommer en meng er 1 eetlepel olie, het bieslook en wat peper en zout door. Leg een servetring op een bord. Schep er de helft van de tomaat in, druk dit iets aan, schep hierop de helft van de komkommer en druk dit ook aan, schep daarop de helft van de Hüttenkäse en druk dit ook wat licht aan. Verwijder de ringvorm en maak zo nog een taartje. Versier de taartjes met een toefje basilicum en een halve druif. -