Asperges met zalmroom en tuinkers

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 g witte asperges 1/2 theelepel suiker 1 stukje foelie 200 g gerookte zalm 125 ml zure room 1-2 eetlepels citroensap versgemalen witte peper 1 doosje tuinkers staafmixer of keukenmachine Asperges dik schillen, van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf snijden. In aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook brengen met aspergeschillen en -uiteinden, suiker, foelie en 1 tl zout. Asperges erin zetten (of leggen) en water weer aan de kook brengen. Na 5 min. vuur uitdraaien en deksel op pan leggen. Asperges in 10-15 min. gaar laten worden. Intussen 4 brede repen van zalm snijden. Rest van zalm klein snijden en met zure room in keukenmachine of met staafmixer pureren. Zalmroom op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Asperges met schuimspaan uit pan nemen en in 4 porties verdelen. Om midden van elk bundeltje asperges reep zalm wikkelen. Bundeltjes over vier borden verdelen en zalmroom ernaast scheppen. Tuinkers losknippen en over asperges strooien. Warm of op kamertemperatuur serveren. Bevat per eenpersoonsportie energie 185 kCal - eiwit 15 g vet 12 g - koolhydraten 6 g

Asperges met zalmroom en tuinkers is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmtorentje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept