1 klein kropje frisée of andere soort salad; e of 1 zakje gemengde slablaadjes 250 g knolselderij 1 zoetzure appel 1 eetl. citroensap 100 g gerookte kipfilet 75 g gepelde, ongezouten walnoten voor de saus: 3 eetl. mayonaise 3 eetl. slagroom 3 eetl. koude kippenbouillon (van een table; t) snufje zout versgemalen peperVoorbereiding : Schep de dunne slasaus onderin de kom. Leg de slabladen erop, gevolgd door de uitgelekte knolselderij- en appelblokjes, de kipfiletreepjes en de walnoten. Zet de kom op tafel. Aan tafel wordt de sla gemengd en over de borden verdeeld.Voorbereiding : Was en droog de sla. Scheur grote friséebladen kleiner. Snijd de geschilde knolselderij in kleine blokjes. Snijd de geschilde appel in parten. Verwijder het klokhuis, snijd de appelparten in blokjes. Leg knolselderij- en appelblokjes in water waaraan een scheutje citroensap is toegevoegd om verkleuren te voorkomen. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Roer mayonaise, room en kippenbouillon door elkaar. Breng deze dunne saus op smaak met zout en peper. Wijnadvies: Het overheersen van de walnoten zorgt ervoor dat Chardonnay een goede keuze is. Kies een licht type Chardonnay uit Zuid-Afrika. De Elzasser Pinot Blanc en de Italiaanse Pinot Grigio zijn goede opties (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 11 g vet: 27 g koolhydraten: 8 g kcal (kj): 319 (1340) -